Κατηγορίες
Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη 27/5/2021 μετά από αίτημα του Συνδέσμου και ανάλογη αποδοχή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Υφυπουργού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΑΑ&Τ) Κας Φ. Αραμπατζή, των μελών της διοικούσας επιτροπής του Συνδέσμου Ν. Κουκούλα και Β. Ζωνομέση, του ιδρυτικού μέλους Τ. Χάλαρη και στελεχών του ΥΑΑ&Τ.

Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν και αναπτύχθηκαν τα πάγια αιτήματα των επιχειρήσεων για την υ/β ερασιτεχνική αλιεία που προκύπτουν από την άδικη και παράλογη νομοθεσία τα τελευταία 40 χρόνια. Εκφράστηκε η τεράστια αναστάτωση που έχει προκληθεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ερ. αλιεία και η αγανάκτηση που έχει προκύψει στο σύνολο των ερασιτεχνών αλιέων όχι μόνο από το υπό άτυπη διαβούλευση ΠΔ αλλά και από την γενικότερη επι δεκαετίες στάση του ΥΑΑ&Τ να αγνοεί και να αποκλείει από συζητήσεις για την ερασιτεχνική αλιεία τους φορείς των ερασιτεχνών αλιέων.Εκφράστηκε επίσης το αίσθημα των ερ. αλιέων ότι βρίσκονται σε μια μόνιμη κατάσταση διωγμού, συνεχούς περιορισμού και διακριτικής μεταχείρισης της ερ. αλιείας προς όφελος της επαγγελματικής.

Από την πλευρά του ΥΑΑ&Τ , δια της καθ’ ύλην αρμόδιας για το Π.Δ. Υφυπουργού, πέραν της προσπάθειας που υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει για ικανοποίηση των αιτημάτων μας , γεγονός είναι ότι ζήτησε-όπως και εμείς- συνεργασία για την ανάπτυξη και βελτίωση των κανονιστικών διατάξεων και των διαχειριστικών μοντέλων που αφορούν την Ερ. Αλιεία.

Η πρόταση και πρόθεση από τις δυο πλευρές είναι στην διατήρηση της επαφής και την επανάληψη της συνάντησης-ων.

Ο Σύνδεσμος συνεχίζει να εργάζεται για την προάσπιση της Ερασιτεχνικής και ειδικότερα της Υποβρύχιας αλιείας καθώς και για την προάσπιση των συμφερόντων του επαγγελματικού κάδου των εμπόρων κ κατασκευαστών ειδών Υ/β αλιείας που μπορούν να υλοποιηθούν μόνο μέσα από ορθολογική διαχείριση της θάλασσας.

Χωρίς παράλογες αστήρικτες και διακριτικές απαγορεύσεις & περιορισμούς σε βάρος της Ερ. Αλιείας, γιατί το μέλλον της καθώς και η ύπαρξης των επιχειρήσεων του κλάδου μας -και όχι μόνο- εξαρτάται άμεσα από μια θάλασσα πραγματικά βιώσιμη και την αλιεία αειφόρα.

Καλούμε τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες του χώρου της Ερασιτεχνικής Αλιείας να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους σε κάθε άρθρο στην άτυπη διαβούλευση του νέου Προεδρικού Διατάγματος που βρίσκεται στον πιο κάτω σύνδεσμο.

http://pconsult.minagric.gr/index.php/el/107-diavouleush_alieia_240521?fbclid=IwAR3f6gs1ijRmEK5fi9Wer3hAq3V1aK_bR1YI5duKlo7YMYio29QzwNYOqJk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *